مستندسازی فنی
- شرکت ارتباط گستر انتخاب
- مستندسازی فنی
مستندسازی فنی
مستندسازی فنی در حالت کلی، ضبط دستورالعملهای اجرایی رویههای گوناگون کسبوکار است؛ به صورتی که برای مخاطب هدف، یعنی کارکنان مسئول رویه، قابل فهم و قابل تعقیب در اجرا باشد.
بسیاری از مجریان طرحهای مستندسازی فنی، مشاهده روند اجرایی بوسیله یک متخصص حوزه و توصیف آن با ترمینولوژی ادبیات موضوع مرتبط و سپس تنقیح متن و شکلدهی ساختاری آن مطابق یک استاندارد مشخص را معادل مستندسازی فنی تلقی میکنند. این سطح از مستندسازی بخصوص اگر به خوبی با یک گلسوری سازمانی یکپارچه شده باشد؛ چه بعنوان راهنمای حین اجرا و چه بعنوان ابزار آموزشی میتواند مورد استفاده قرار بگیرد.
با هدف افزایش دقت و تعمیق الگوی توصیفی مورد استفاده در مستندسازی فنی و همچنین یکپارچهسازی نظام مستندسازی فنی با سیستمهای مستندسازی فرآیندها، مستندات کارسنجی و مدیریت دانش، میتوان از اسناد تولید شده در سطح نخست مستندسازی فنی بعنوان ماده اولیه برای تولید سطح دیگری از مستندات فنی استفاده کرد.
در این سطح، توصیف دستورالعمل بر اساس دادههایی انجام میشود که ساختار ضبط آنها بر اساس تعریف مجموعهای از کلاسهای اشیاء و توابع وضعیت، تعیین شده است.
کلاسهای اشیاء و توابع وضعیت مورد اشاره بر اساس موارد زیر استخراج میشوند:
- ساختارهای استخراج شده در مستندسازی فرآیند
- ساختارهای استخراج شده در تدوین مستندات کارسنجی
- ساختار درخت دانش حوزه فعالیت
- چارچوبهای نظری تئوری اطلاعات
خروجی این الگوی مستندسازی فنی به صورت مجموعهای از الگوریتمهاست که با اتکا به مجموعهای از کلاسهای اشیاء توسعه پیدا کردهاند.
ارتباطگستر برای اجرای این سطح از مستندسازی فنی که میتوان آن را مستندسازی فنی مبتنی بر داده نامید از تواناییهای تجزیه و تحلیل بینرشتهای خود در حوزههای آنالیز سیستم، سازماندهی صنعتی و علوم شاختی بهره میبرد.
اجرای این سطح از مستندسازی فنی، مجموعهای از دستاوردها در پی دارد که برخی از مهمترین آنها عبارتند از:
- ایجاد امکان بهبود مستمر دستورالعملهای اجرایی بر اساس دادههای جمعآوری شده
- تسهیل توسعه مدلسازیهای اختصاصی برای کسبوکار
- تسهیل یکپارچهسازی کلیه سیستمهای اطلاعات مدیریت سازمان حول سیستم مدیریت دانش
- تسهیل توسعه هوشمصنوعی تخصصی و اختصاصی برای سازمان
- و…